Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

TT bantar igen – 19 tjänster försvinner

Publicerad: 13 Maj 2015, 06:11
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:01

I går fick personalen på TT Nyhetsbyrån veta att 19 anställda på företaget kan bli av med jobbet, kan Dagens Media berätta.


Ämnen i artikeln:

TT Nyhetsbyrån

I höstas genomförde TT Nyhetsbyrån ett sparpaket där totalt 20 tjänster på redaktionen och försäljningsavdelningen försvann. Nu kan Dagens Media berätta att ett nytt sparpaket har presenterats.

Det var i går som de anställda på TT fick veta att 20 miljoner kronor ska sparas, vilket kommer att leda till att 19 av tjänsterna på TT försvinner. Elva av de tjänsterna är på redaktionen och resten handlar om marknads, it- och säljavdelningarna.

– Vi gör kontinuerligt en översyn av våra kostnader. Sedan är det givetvis också så att även vi drabbas av det faktum att svensk dagspress går som den gör just nu, säger Jonas Eriksson, vd på TT Nyhetsbyrån till Dagens Media.

I dag ska facket inleda förhandlingar med TT. Förhoppningen är att parterna ska vara överrens till midsommar och att det då kan komma ett besked om vilka som eventuellt kommer att sägas upp.

– Vi har vetat länge att något ska komma, men inte exakt hur det ska se ut. Det är ganska pressat och många oroliga själar, säger Olle Lindström, fackklubbsordförande på TT Nyhetsbyrån, och fortsätter:

– Det går tungt för hela branschen och det påverkar även oss, men det är klart att det inte är kul. Vi hade ett sparpaket i höstas också. De duggar tätt nu, säger Olle Lindström.

Enligt Jonas Eriksson är förhoppningen att de flesta som berörs inte är de fast anställda.

– Vi hoppas kunna lösa det stora flertalet med inte tillsatta vakanser. Vi kommer att värna om de fast anställda, säger han.

LÄS OCKSÅ:

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TT Nyhetsbyrån

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.