Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag15.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

TS: Dagspressen faller 4,6 procent

Publicerad: 21 Februari 2013, 22:01
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:55

Efter allt bråk kring TS presenteras nu de nya upplagesiffrorna. Mentors sorti gör att tidskrifterna backar med 2,6 procent. Men det ser än värre ut för dagspressen.


Ämnen i artikeln:

TS

Dagensmedia.se kunde i förra veckan berätta att Bonniersystrarna Dagens Industri och Dagens Nyheter väljer att lämna TS då de anser att mätsystemet är otidsenligt – lagom till att de nya siffrorna presenteras idag.

I måndags stod det även klart att Mentor valt att plocka bort sina 26 titlar ur mätningen. Konsekvensen av det har nu blivit att tidskrifternas upplagor faller med 2,6 procent, jämfört med 2011, enligt TS.

Men dagspressen är värst drabbat och tappar 4,6 procent i jämförbara titlar. Enligt TS har dagspressens upplagor fallit med 3,5 procent per år sedan 2009.

Men det finns så klart ljusglimtar. Flamman och Fria Tidningar ökar exempelvis med 25,9 respektive 25 procent, och ETC i Örebro ökar med hela 45 procent – dock från låga nivåer.

Dessutom har landsortstidningarna fortfarande en väldigt hög hushållstäckning.

Ölandsbladet når exempelvis 85,4 procent av hushållen i sitt upptagningsområde, Dalslänningen når 78 procent och Nya Lidköpings-Tidningen når 76,8 procent.

Men den högs hushållstäckningen till trots så tappar Ölandsbladet 4,8 procent av upplagan till 8000 exemplar – tidningen kan dock glädja sig åt en betalningsgrad på 94 procent.

Dalslänningen har i sin tur en betalningsgrad på hela 97 procent, men tappar samtidigt 2,9 procent av upplagan till 6 800 exemplar.

Lika stor betalningsgrad har Nya Lidköpings-Tidningen, men även den tappar i upplaga. Tidningen distribueras nu i 24 500 exemplar, vilket är en minskning med 2,8 procent jämfört med 2011.

Kolla in alla upplagor i dokumentet här uppe till höger.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TS

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.