onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Trots utebliven Metro – magasinet Metro Mode ges ut

Publicerad: 29 mars 2019, 10:58

Cassandra Brunstedt, vd för Metro Mode. Foto: Foto: Janne Næss / Press

Trots att gratistidningen Metro har stoppats kommer magasinet Metro Mode att ges ut, kan Dagens Media berätta.

Ämnen i artikeln:

Metro ModeMetroDagspress

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Sedan i tisdags har distributionen av gratistidningen Metro stoppats på grund av att bolaget inte kan betala tryckerikostnaderna. Bara en månad innan Metros ekonomiska kris briserade meddelade Metro att Metro Mode ska bli ett eget bolag och knytas närmare moderbolaget Custos group. 

Dessutom meddelade man i samband med detta att magasinet Metro Mode, som under 2018 lades ner på grund av ekonomiska utmaningar, ska ges ut i fem nummer från och med april. 

Trots att gratistidningen Metro inte längre ges ut säger Cassandra Brunstedt, vd på Metro Mode, till Dagens Media att Metro Mode kommer att göra det.

– Vi jobbar på som vanligt och får idag vårt modemagasin i handen från tryckeriet, vilket vi ser fram emot, skriver Cassandra Brunstedt i ett mejl till Dagens Media.

Den 28 mars skrev Cassandra Brunstedt i den egna bloggen att tidningen lämnats in för tryck. 

Metro Mode kommer att ges ut den tredje april men hur magasinet ska distribueras vill Cassandra Brunstedt inte avslöja ännu utan skriver att man kommer gå ut med distributionsplanen via Metro Modes kanaler i början av nästa vecka. 

– Du som läsare kommer kunna plocka magasinet gratis på en rad olika platser, skriver hon. 

Produktionen av nästa Metro Mode ska påbörjas i nästa vecka, uppger Cassandra Brunstedt, och planen är att ge ut samtliga av de fem inplanerade numrena. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev