Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Trots beskedet – Postnord fortsätter dela ut tidningar varje dag

Publicerad: 19 augusti 2019, 08:40

Postnord backar kring beslutet att sluta dela ut post och dagstidningar varje dag.

Foto: Janne Næss

Postnords beslut om att testa att dela ut post och dagstidningar varannan dag väcker ilska på flera håll i landet. Nu skjuter de upp testperioden på obestämd framtid.

Ämnen i artikeln:

DagspressPostNord

JVC

Julia V. Caesar


Det var i våras som Postnord gick ut med nyheten att de planerar att dela ut posten varannan dag istället för varje dag. Tanken var att först testa det på vissa platser i landet, för att sedan rulla ut det stort i hela Sverige. 

Bakom beslutet står Postnords pressade ekonomi, där mindre post de senaste åren påverkat lönsamheten. 

Förändringen skulle bland annat innebära att den som bor på landsbygden inte längre skulle kunna få sin dagstidning i pappersform varje dag. 

Men nu väljer Postnord att skjuta på starten av testet. Det rapporterar SVT Nyheter

– Vi ser att det här är en fråga som är viktig att jobba igenom på ett bra sätt. Vi ser just nu även en lite mindre nedgång på breven än vad vi hade planerat för i våra prognoser. Det gör väldigt stor skillnad för vårt ekonomiska resultat. Därför att vi sagt att vi ska fortsätta jobba med frågan och förbereda för ett test lite längre fram, säger Annemarie Gardshol, tillförordnad koncernchef och vd Postnord Sverige, till SVT Nyheter. 

Beslutet från Postnord har väckt ilska från både privatpersoner och fackliga håll. Fackförbundet Seko har både anmält Postnord för avtalsbrott och genomfört en undersökning som kan visa att en majoritet av riksdagspartierna är emot en glesare postutdelning. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev