Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Tre tidningar får nya ansvariga utgivare

Publicerad: 29 oktober 2019, 10:30

Mats Wikman (chefredaktör på Sala Allehanda), Julia Engström(chefredaktör på Fagersta-Posten) & Helena Tell (chefredaktör på Bärgslagsbladet/Arboga Tidning). Alla tre blir nu ansvariga utgivare för respektive titel.

Foto: bild 2: Rasmus Hammarström, bild 3: Anders Vrage

Tidigare i år fick Mittmedia-tidningarna Fagersta-Posten, Bärgslagsbladet/Arboga Tidning och Sala Allehanda lokala chefredaktörer. Nu blir de ansvariga utgivare för respektive titel.


Ämnen i artikeln:

MittmediaVLT

Under året har Mittmedia-tidningarna Fagersta-Posten, Bärgslagsbladet/Arboga Tidning och Sala Allehanda fått lokala chefredaktörer i syfte att öka det lokala mandatet. Flera andra Mittmedia-titlar har under året genomgått samma förändring sedan Mittmedia blev en del av Bonnier News i våras.

Nu står det klart att de tre chefredaktörerna Julia Engström (Fagersta-Posten), Helena Tell (Bärgslagsbladet/Arboga Tidning) och Mats Wikman (Sala Allehanda) blir ansvariga utgivare för respektive titel.

Fram tills nu har utgivarskapet av de tre titlarna axlats av Vestmanlands Läns Tidnings chefredaktör och ansvarige utgivare Daniel Nordström

– Julia Engström, Helena Tell och Mats Wikman är samtliga skickliga journalister, som ligger nära lokaljournalistiken. De är också mycket duktiga ledare. Både för våra läsare och medarbetare är detta en mycket bra lösning, säger han i ett pressmeddelande.

Helena Tell är född och uppvuxen i Köping och har tidigare bland annat varit redaktionschef på Hakon Media/Forma Publishing.

– Det är inspirerande och hedrande att få vara en del av den nysatsning som görs på Bärgslagsbladet/Arboga Tidning. Nu blir vi lokala på riktigt. Journalisterna på Bbl/AT har tillsammans 140 års erfarenhet av att bevaka, granska och skildra det som händer i Köping, Arboga och Kungsör. Det ska synas ännu tydligare i tidningen och på sajten framöver, säger hon i ett pressmeddelande.

Julia Engström har en bakgrund som kommun- och tv-reporter och nyhetschef.

– Jag växte själv upp på landsbygden och läste lokaltidningen hemma vid köksbordet. Att få läsa om min egen bygd tyckte jag var häftigt, för jag kunde känna igen mig i miljöerna och ibland kände jag den som blev intervjuad. Det är det jag tycker är charmen med och styrkan hos lokalmedia. Att få förtroende att bli utgivare för Fagersta-Posten är både hedrande och spännande. Just nu är FP i ett skede där vi satsar ännu mer på lokaljournalistik och på att komma närmare våra läsare. Att få leda det arbetet fullt ut ser jag fram emot”, säger hon i ett pressmeddelande.

Mats Wikman inledde sin karriär i branschen på 80-talet som lokalredaktör för VLT Sala. 

– Jag har alltid drömt om att få jobba här hemma igen. Under åren har jag bland annat utbildat många hundra journalister i Sverige och i ett tiotal andra länder världen runt och brinner för att utveckla digitala redaktionella arbetsmetoder. I det internationella arbetet har främst den lokala journalistiken och demokratifrågorna varit bärande. Att nu vara tillbaka i Sala på allvar, och tillsammans med redaktionen på Sala Allehanda bevaka lokalsamhället känns fantastiskt bra. För mig är Sala och Heby världens centrum, säger han i ett pressmeddelande. 

Axel Duberg

Reporter

Ämnen i artikeln:

MittmediaVLT

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev