Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Tre miljoner till ETC

Publicerad: 17 juni 2009, 06:45
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:20

Malmöeditionen har 3.000 prenumeranter. Skulle innebära tre miljoner per år från staten.


ETC Förlag fortsätter att håva in presstöd. I början av juni beviljades ETC Örebro presstöd på 1,6 miljoner kronor per år. För tre månader sedan lanserades ETC i Malmö, under namnet Efter Arbetet, och den har redan drygt 3.200 prenumeranter, enligt Medievärlden.  Det skulle ge tidningen ett presstöd på knappt 3 miljoner kronor per år.

– Nu siktar vi på 4.000 ex i nästa steg – men jag blir jädrigt besviken om vi inte får ett snitt på 3.000 i år, säger Efter Arbetets Bo Bernhardsson till Medievärlden.

För att få presstöd måste minst 55 procent av materialet vara lokalproducerat.

Som Dagensmedia.se tidigare berättat är ETC:s strategi att etablera sig i städer där en stor borgerlig tidning dominerar marknaden. Målet är att finnas i tio städer före valet 2010 och nästa stora projekt är Göteborg.

ETC har fått kritik för att starta lokala editioner enbart för att få presstöd. Men enligt ETC:s ansvarige utgivare Johan Ehrenberg visar förlaget att "man kan använda presstödet till något annat än att konservera medier".

- Presstödet är till för att öka mångfalden. De får gnälla hur mycket de vill, sa han till Dagensmedia.se.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.