Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag26.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Torbjörn Wittström lämnar Expressen – efter 32 år: "Hade jobbet funnits kvar hade jag fortsatt"

Publicerad: 16 September 2014, 07:13
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:28

Expressen-veteranen Torbjörn Wittström slutar, kan Dagens Media berätta. Anledningen är att den nya ledningen, med Gunilla Herlitz i spetsen, vill minska chefshierarkin.


Ämnen i artikeln:

Expressen

Torbjörn Wittström började på Kvällsposten för 32 år sedan och har haft en mängd olika tjänster. 1999 värvades han till Expressen där han bland annat arbetat som vice vd, chef för digitala medier och annonsdirektör.

För drygt två år sedan blev Torbjörn Wittström affärsområdeschef för GT/Kvällsposten. Nu slutar han, kan Dagens Media avslöja. Anledningen är hans roll inte kommer finnas kvar i bolaget.

– Det är ganska enkelt, min tjänst som ansvarig för GT och Kvällsposten försvinner och därmed slutar jag. Jag vet inte vad jag ska göra nu men jag har sex månaders uppsägningstid och sen får vi se, säger Torbjörn Wittström till Dagens Media.

Som Dagens Media nyligen kunde berätta fick Expressens framgångsrike vd Bengt Ottosson sparken av News Swedens affärsområdeschef Gunilla Herlitz (i dag tillförordnad vd på Expressen) tidigare i år.

Enligt Torbjörn Wittström är detta ytterligare ett led i förändringsarbetet på Expressen.

– Man vill minska chefshierarkin.

Var det Gunilla Herlitz beslut?

– Jag vet inte om det är hennes direkta beslut men hon är ju min chef.

Hur känns det att sluta?

– Det känns väl ungefär som att ett 32-årigt äktenskap tar slut. Sedan har Expressen fantastiska människor som kommer göra det här jättebra.

Det låter lite deppigt?

– Ja när något tar slut efter 32 år så blir det lite ledsamt. Det känns konstigt att sluta efter så lång tid. Men min kärlek till Expressen, GT och Kvällsposten kommer alltid bestå och jag ska göra bra överlämningar.

Hade du valt att sluta om det var upp till dig?

– Hade jobbet funnits kvar hade jag nog fortsatt.

Något särskilt minne du tar med dig från tidningarna?

– Absolut, det finns hundratals minnen men det bästa är alla fantastiska medarbetare jag har jobbat med under alla dessa år. Sedan är det klart att just Kvällsposten och GT, som jag varit ansvarig för de senaste åren, ligger mig otroligt varmt om hjärtat med tanke på min bakgrund. Mitt samarbete med chefredaktörerna Martin Kroon och Frida Boisen har varit fantastiskt.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Expressen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.