fredag22 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Tone Schunnesson till Aftonbladet

Publicerad: 6 mars 2020, 08:50

”Ärofyllt att skriva för en kultursida som är så profilerat vänster”, säger Tone Schunnesson Foto: Lotte Fernvall/Aftonbladet

Tone Schunnesson blir fast skribent på Aftonbladet Kultur. ”Tone är en av de mest intressanta rösterna i vår tid”, säger kulturchef Karin Pettersson.

Ämnen i artikeln:

AftonbladetKarin PetterssonDagspress

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Den 8 mars gör författaren, dramatikern och skribenten Tone Schunnesson premiär på Aftonbladet Kultur då hennes första krönika för tidningen publiceras. 

Rekryteringen av Tone Schunnesson kommer en månad efter att Karin Pettersson tillträdde som nya kulturchef på Aftonbladet. 

– Tone är en av de mest intressanta rösterna i vår tid, och jag är så glad att hon vill skriva för Aftonbladet Kultur. Tones texter om identitet, klass, kultur och kärlek ställer viktiga frågor om vad det är att vara människa i en tid formad av hyperkapitalism, säger Karin Pettersson, i ett pressmeddelande. 

Tone Schunnesson har återkommande medverkat i SVT:s ”Babel”, dramatiserat Jane Eyre och skrivit romanen ”Tripprapporter”. 

– Det känns så kul och självklart att gå till Aftonbladet Kultur! Det är en levande kultursida som genom Karin fylls med nya initiativ, och det är spännande vara med i den processen. Dessutom är det ärofyllt att skriva för en kultursida som är så profilerat vänster, säger Tone Schunnesson, i ett pressmeddelande. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev