Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Tomas Brunegård lämnar Stampen

Publicerad: 30 juni 2014, 08:07
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:10

Efter 18 år lämnar Tomas Brunegård Stampen. Ersätter som styrelseordförande gör Peter Hjörne.


Ämnen i artikeln:

Tomas BrunegårdStampen

Under 17 år var Tomas Brunegård koncernchef för Stampen innan han för drygt ett år sedan slutade för att istället bli styrelseordförande för bolaget.

Nu lämnar han även den rollen. Det stod klart vid dagens bolagsstämma. Ny styrelseordförande blir huvudägaren Peter Hjörne, som beskriver övergången som "naturlig".

– Det är ingen hemlighet att vi den senaste tiden arbetat hårt med koncernens finansiella situation. Struktur och konjunktur har satt hård press på vår lönsamhet, säger Peter Hjörne i ett pressmeddelande och fortsätter:

– I den plan som vi med framgång verkställt den senaste tiden för att möta trycket är också styrelsearbetet en del. Vi har fått bankavtalet på plats, vi har förbättrat vår intjäning och vi har sålt Mitti-tidningarna. Som huvudägare känns det riktigt att också kliva in och ta aktivt ansvar som styrelsens ordförande.

För att öka kompetensen i styrelsen plockar Stampen också in nya ledamöter från den finansiella sektorn.

Ny i styrelsen är Stefan Johnsson, som bland annat arbetat som vd för Volvo Group Finance. I dag är han finansiell rådgivare i flera olika styrelser och är bland annat ordförande i Bil Sweden, vice ordförande i Chalmersstiftelsen och vice ordförande i Skandias fullmäktige.

Ytterligare ett nytt namn i styrelsen är Tore Bertilsson, som suttit i SKF:s koncernledning i 25 år och i dag jobbar som professionell styrelseledamot med uppdrag för bland anndra Gunnebo AB och försäkringsbolaget PRI Pensionsgaranti.

Samtidigt lämnar Margita Björklind, Jack Forsgren, Sven-Olof Bodenfors och Lottie Svedenstedt styrelsen.

Tomas Brunegård kommer att fortsätta som vice ordförande i familjen Hjörnes ägarbolag Skäreleja. Han vill inte kommentera förändringarna.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Tomas BrunegårdStampen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.