Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag15.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Tog in annons från nazistparti

Publicerad: 27 Augusti 2014, 08:51
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:30

Dalslänningen, som ingår i NWT-koncernen, har publicerat en annons för nazistiska Svenskarnas parti.


Ämnen i artikeln:

NWT

82 procent av hushållen i Bengtsfors och Dals-Eds kommuner läser Dalslänningen/Bengtsfors-Tidningen, som har en upplaga på 7 000 exemplar och utkommer varje tisdag och fredag.

Dalslänningen ingår i NWT-koncernen, och är en del av den så kallade Värmlandsmixen – NWT-koncernens samannonspaket.

Tidningen publicerar nu en annons från Svenskarnas parti (SvP), som har tydliga kopplingar till den militanta nazistiska Svenska motståndsrörelsen, SMR. Enligt Sveriges Radios "Ekot" är en tredjedel av Svenskarnas partis kandidater i höstens val dömda för brott, i flera fall med politiska motiv.

Annonsen i Dalslänningen är för en av paritets kandidater, han vill in i kommunfullmäktige i Färgelanda.

Han har dötms fyra gånger för hets mot folkgrupp mellan 1998 och 2006. Bland annat då han tidigare varit chefredaktör för partiets tidning Realisten, skriver Nyheter24.

– Den här annonsen hamnade hos mig när jag slog upp tidningen. Den borde ha granskats innan, men något har blivit fel och förmodligen är det någon som inte förstått att det borde ha kollats upp, säger Thomas Wallin, redaktör och ansvarig utgivare på Dalslänningen, till Nyheter24.

Kandidaten för SvP, som alltså personkampanjar i Dalslänningen, är i samma nummer även med i en redaktionell text i tidningen, där flera politker svarar på enkätfrågor.

– Vi gjorde valet att ta med alla partier som ställer upp i Färgelanda, och de är ett av dessa oavsett vad man tycker om det. Visst kan man ha synpunkter på det, men vi tog det beslutet, säger Thomas Wallin till Nyheter24.

 

Simon Andrén

simon.andren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

NWT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.