Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Tidningskriget i Västsverige intensifieras – Falkenbergs Nyheter blir papperstidning

Publicerad: 29 september 2022, 08:29

Foto: Privat

Familjen Hammarströms gör nylanserade falkenbergsnyheter.se till printprodukt.

Ämnen i artikeln:

StampenNyheter

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


I förra veckan rapporterade Dagens Media att Varbergs Tidning lanserar den nya lokala gratissajten falkenbergsnyheter.se i Falkenberg. Nu står det klart att Falkenbergs Nyheter också kommer att ges ut på papper. Papperstidningen kommer att delas ut till alla hushåll i kommunen från och med november.

– Jätteroligt att äntligen få berätta det här. Det är lite saker som ska falla på plats innan man kan ge ut en ny tidning och vi trodde först att det skulle ta längre tid, men nu är allt klart. Vi har drivit gratistidningar i 55 år och vet vilken viktig roll tidningen kan få. För oss är det självklart att även Falkenberg ska ha en gratis lokaltidning, säger Fredrik Hammarström, som är vd på Varbergs Tidning AB och även systerbolaget Markbladet AB.

Dagens Media har de senaste månaderna rapporterat om det pågående tidningskriget i Västsverige. Det hela började med Stampen lade ned sin gratistidning Varbergsposten vilket fick familjen Hammarström att agera genom att fylla luckan med en ny gratistidning, Varbergs Tidning. Det här fick Stampen att ångra sig och återlansera Varbergsposten med tillägget ”Nya” framför titeln. Och nu tar alltså familjen Hammarström andelar i Falkenberg.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev