Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Tidningen Vi bojkottar bröllopet

Publicerad: 25 Maj 2010, 08:51
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:49

Tidningen Vi väljer att gå sin egen väg, och skriver inte en rad om sommarens prinsessbröllop.


Ämnen i artikeln:

SverigedemokraternaVi

Sommarens bröllop mellan kronprinsessan Victoria och Daniel Westling är årets största mediehändelse i Sverige. Spaltmil har redan skrivits och floden av artiklar lär inte minska ju närmare den 19 juni vi kommer. Men Tidningen Vi tänker inte  bidra till artikelfloden, vilket chefredaktör, Anneli Rogeman, förklarar i en krönika i den egna tidningen.

– Det finns en rad skäl men den främsta är att vi som tidning har en republikansk ståndpunkt. Våra värderingar grundar sig på humanismen som inte är förenlig med monarkin.

Anneli Rogeman anser också att monarkin förvandlar svenska folket till servila undersåtar, vilket tidningen inte vill bidra till. Med hennes egna ord:

”Ett sista skäl till att Vi skippar bröllopsbevakningen är att vi vill undvika den underdånighet som monarkin för med sig. En servilitet som smittar som den värsta svininfluensa så snart de kungliga vinkar från balkongen…”

Kan ni inte vända på steken och göra en kritisk granskning av monarkin istället?

– Jo, och det har vi också diskuterat men en sådan bevakning riskerar att drunkna i den väldiga massa av bröllopsrapportering som vi ser nu. Den är gigantisk, jag har faktiskt aldrig sett på maken.

Henrik Widell

Ämnen i artikeln:

SverigedemokraternaVi

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.