Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Tidningarna tar till nya grepp i coronabevakningen

Publicerad: 19 mars 2020, 13:26

Expressen och Mittmedia startar vinjetten ”Landet Runt”. Svenska Dagbladet lanserar ”Livet under corona – skriv historia med SvD”.

Foto: Anna-Karin Nilsson

Expressen och Mittmedia inleder tillfälligt redaktionellt samarbete. Svenska Dagbladet ber läsarna om hjälp med att skildra coronakrisen.


Ämnen i artikeln:

MittmediaExpressenCoronavirusetSvenska Dagbladet

I ett nytt samarbete mellan Expressen och Mittmedias lokaltidningar kommer Expressen att köra dagliga lokala nyhetsuppdateringar under vinjetten ”Landet runt”.

– Det här samarbetet är ett första steg mot att ännu tydligare lyfta fram ett lokalt nyhetssvep med det senaste kring sjukvård, ekonomi, skola, vardagshjältar med mera, säger Karin Skogh, chef för digital publicering på Expressen, i ett pressmeddelande.

Två gånger om dagen levererar Mittmedias titlar ett urval av lokala nyheter kring coronabevakningen som sedan paketeras och publiceras på Expressens sajt. Ett urval av artiklarna kommer även att sammanfattas i Expressens papperstidning.

– Att med vår lokaljournalistik tillsammans med Expressen öppna för att erbjuda ytterligare perspektiv i en extrem situation är självklart för oss. Extra viktigt just nu är att bredda synfältet och sätta strålkastarljuset på så många aspekter av coronautbrottet som möjligt, säger Carl-Johan Bergman, biträdande affärschef för Mittmedia.

Även Svenska Dagbladet tar till ett nytt grepp i bevakningen av coronakrisen.

I satsningen ”Livet under corona – skriv historia med SvD” får prenumeranter möjligheten att publicera korta berättelser om sina upplevelser på tidningens sajt. Ambitionen är att tillsammans med läsarna ge en mångfacetterad skildring av en historisk händelse med stora konsekvenser för människors liv och vardag.

Satsningen är en del av SvD Kultur:

– Vi upplever nu ett väldigt snabbt och omskakande händelseförlopp, det finns ett stort värde i att många nu bidrar till att fånga och skildra det som sker utifrån sina olika perspektiv, säger Lisa Irenius, Svenska Dagbladets kulturchef, i ett pressmeddelande.

SvD Kultur har tidigare samlat in personliga minnen från läsare, som 2017 resulterade i boken ”Jag minns: svenska folket berättar om sitt 1900-tal”.

 

Janne Naess

Reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev