Thomas Mattsson om Expressens nya sparpaket: "Ska sänka kostnaden med cirka 80 miljoner"

2014-09-02 11:50  

UPPDATERAD. 70 tjänster, varav 50 på redaktionen, försvinner när Expressen ska spara. Nu kommenterar tidningens chefredaktör Thomas Mattsson tidningens nya sparpaket.

Under ett stormöte på Expressen klockan 11.45 i dag presenterade tidningens nya ledning med Gunilla Herlitz i spetsen det nya sparpaketet.

Som Dagens Media kunde berätta strax efter det rör det sig om totalt 70 tjänster som ledningen vill kapa. 50 av dessa är redaktionella.

Nu bekräftar tidningens chefredaktör Thomas Mattsson uppgifterna:

"Jag kan bekräfta att styrelsen fattat beslut om att genomföra ett program för att sänka kostnaden 2015 med cirka 80 miljoner kronor, jämfört med 2014", skriver han i ett sms till Dagens Media.

Han fortsätter:

"Företaget kommer att föreslå fackklubbarna en organisationsförändring om cirka 70 tjänster färre, varav cirka 50 på redaktionen, men vad detta betyder mer konkret kommer vi först att diskutera med facken. Vi är förstås väl medvetna om att vi har många duktiga och ambitiösa medarbetare som gör ett bra jobb i dag och därför ska vi genomföra det här tråkiga på ett så seriöst sätt som möjligt nu".

Vilka andra åtgärder är aktuella för att spara pengar?

"Generella spar. Vi ska, som vanligt så här års, se över allt: inköp, resor - det är viktigt att vi skapar utrymme för fortsatta satsningar så att vi också fortsätter att vinna marknadsandelar. Alla avdelningar här och alla externa leverantörer kommer att påverkas".

LÄS OCKSÅ:

Läs mer: 70 bort på Expressen

Läs mer: Expressens vd fick sparken – facket kritiskt

Läs mer: Gunilla Herlitz tar över som vd på Expressen

Dante Thomsen

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt