Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Thomas Mattsson om Expressens nya sparpaket: "Ska sänka kostnaden med cirka 80 miljoner"

Publicerad: 2 September 2014, 09:50
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:30

UPPDATERAD. 70 tjänster, varav 50 på redaktionen, försvinner när Expressen ska spara. Nu kommenterar tidningens chefredaktör Thomas Mattsson tidningens nya sparpaket.


Under ett stormöte på Expressen klockan 11.45 i dag presenterade tidningens nya ledning med Gunilla Herlitz i spetsen det nya sparpaketet.

Som Dagens Media kunde berätta strax efter det rör det sig om totalt 70 tjänster som ledningen vill kapa. 50 av dessa är redaktionella.

Nu bekräftar tidningens chefredaktör Thomas Mattsson uppgifterna:

" Jag kan bekräfta att styrelsen fattat beslut om att genomföra ett program för att sänka kostnaden 2015 med cirka 80 miljoner kronor, jämfört med 2014", skriver han i ett sms till Dagens Media.

Han fortsätter:

" Företaget kommer att föreslå fackklubbarna en organisationsförändring om cirka 70 tjänster färre, varav cirka 50 på redaktionen, men vad detta betyder mer konkret kommer vi först att diskutera med facken. Vi är förstås väl medvetna om att vi har många duktiga och ambitiösa medarbetare som gör ett bra jobb i dag och därför ska vi genomföra det här tråkiga på ett så seriöst sätt som möjligt nu".

Vilka andra åtgärder är aktuella för att spara pengar?

" Generella spar. Vi ska, som vanligt så här års, se över allt: inköp, resor - det är viktigt att vi skapar utrymme för fortsatta satsningar så att vi också fortsätter att vinna marknadsandelar. Alla avdelningar här och alla externa leverantörer kommer att påverkas".

LÄS OCKSÅ:

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.