tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Thomas Mattsson om Expressens nedskärningar: "Vi har tvingats göra svåra prioriteringar"

Publicerad: 21 oktober 2014, 11:57
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:25

I dag meddelade Thomas Mattsson att 50 journalisttjänster försvinner från Expressen. Till Dagens Media säger han att förändringen är nödvändig.


DT

Dante Thomsen


Det var på ett stormöte klockan 13.00 i dag som Thomas Mattsson gav detaljerna i det sparpaket som ledningen presenterade i början av september.

Totalt försvinner 62,5 tjänster. 50 tjänster bantas på på redaktionen varav 10 tjänster på GT och Kvällsposten.

– Det är en helhet och förändringen kommer att påverka hela företaget, inte bara redaktionen, och det här kommer att kräva att vi jobbar annorlunda, säger Thomas Mattsson till Dagens Media.

Bildredaktionen skrotas helt. Dessutom försvinner sju tjänster från sporten. Något avgångsvederlag kommer inte att erbjudas.

– Vi har tvingats göra svåra prioriteringar och vill, i möjligaste mån, säkerställa att vi kan göra fortsatta digitala satsningar eftersom vi ökar både trafik och intäkter i den digitala verksamheten. Expressen har varit lönsam i tolv år, och det är en förutsättning för vår fortsatta utveckling att vi har en god ekonomi och kan göra större teknikinvesteringar och produktlanseringar, säger Thomas Mattsson och fortsätter:

– När det gäller papperstidningen så är den lönsam, men den ges ut på en vikande marknad och vi påverkas förstås av detta precis som Mittmedia, Stampen, Sydsvenskan, HD, DN, Svenskan, Aftonbladet och alla andra som också genomfört sparpaket.

Under personalmötet var Thomas Mattsson enligt uppgift mycket öppen med att kvaliteten på Expressen kommer att påverkas av nedskärningarna och att det kan kännas "schizofrent" att tidningen bantar när den är lönsam.

Till Dagens Media säger han:

– Jag vill att de förändringar som vi gör nu ska märkas så lite som möjligt för läsarna, men man ska ha respekt för att det får en konsekvens om man blir 62,5 tjänster färre när det handlar om duktiga medarbetare som inte längre är kvar.

LÄS ÄVEN:

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev