Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Thomas Mattsson inför rätta i april

Publicerad: 12 Mars 2012, 11:07
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:30

Tingsrätten i Malmö tar upp fallet om vapenbrott den 17 och 18 april. Tre Expressen-medarbetare, inklusive chefredaktören, åtalas.


Ämnen i artikeln:

ExpressenThomas Mattsson

Det rapporterar TT.

Det var i december som dagensmedia.se kunde berätta att tre medarbetare på Expressen åtalas för den vapenaffär man genomfört i Malmö. Syftet var enligt Expressen att ta reda på hur lätt det var att skaffa fram illegala vapen i staden. Direkt efter affären överlämnades vapnet till polisen.

Reportern Diamant Salihu anklagas för vapenbrott medan chefredaktören Thomas Mattsson och nyhetschefen Andreas Johansson åtalas för anstiftan till samma brott.

Samtliga anklagade nekar.

– Jag förvånas över att åklagaren valt att åtala, givet att alla faktiska omständigheter är kända och vitsordade av förundersökningen, nämligen att Expressen beslöt att undersöka den illegala vapenhandeln i Malmö efter att flera politiker och poliser krävt hårdare lagstiftning i spåren av den nye så kallade "lasermannens" framfart, sa Thomas Mattsson till dagensmedia.se i december.

Martin Schori

Ämnen i artikeln:

ExpressenThomas Mattsson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.