Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag26.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Thomas Mattsson: Aftonbladet borde be om ursäkt

Publicerad: 14 Januari 2011, 09:17
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:24

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson går till motattack mot Aftonbladet. Han menar att konkurrenten helt saknar en överrenskommelse med fotografen.


Ämnen i artikeln:

ExpressenThomas MattssonAftonbladet

De nya bilderna på prinsessan Madeleine och vad som kan vara en ny kärlekspartner orsakade under morgonen ett stort bråk mellan de två kvällstidningarna.

Frågar man Aftonbladets Jan Helin var de först med att köpa bilderna, som tagits av en spansk kvinna på semester i New York.

Men Thomas Mattsson menar att en sådan överrenskommelse aldrig har existerat.

 – Den här fotografen har redan på torsdagen skriftligt meddelat Aftonbladet att de inte hade någon överrenskommelse och det mailet har mottagits av flera personer, säger Thomas Mattsson.

Han är mycket kritisk till att Aftonbladet valde att publicera bilderna, trots att de själva säger att de har köpt bilderna först.

– Det är klart att det här är ett överilat beslut och i bästa fall någon som har slarvat.

Han menar att det här är en vidareutveckling av upplagebråket tidigare i veckan.

– Jag tycker att det är en olycklig utveckling i den här kvällstidningskampen som uppenbarligen handlar om att attackera Sifo- och TS-siffror. Numera publicerar man tydligen också bilder som man inte har rättigheter till.

Enligt Thomas Mattsson skadar den här typen av händelser branschen. Han efterfrågar nu en ursäkt från Aftonbladet och menar att tonläget i kvällstidningskriget bör sänkas.

– Om man inte vill be Expressen om ursäkt på grund av konkurrenssituationen kan jag tänkte mig ett symboliskt bildarvode till stödgruppen för Dawit Isaak så är saken ur värden.

Kan du berätta hur ni fick nys på bilderna och hur ni kom i kontakt med fotografen?

– Nu är vi inne på nyhetsoperativa detaljer som jag inte vill kommentera.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.