The Independent skrotar pappret

2016-02-12 14:52  

Brittiska dagstidningen The Independent lägger ner papperstidningen.

Det är på den egna sajten som The Independent berättar att man lägger ner papperstidningen för att istället satsa digitalt:

”The Independent kommer att bli den första nationella dagstidningen att göra förflyttningen till en digital framtid”, skriver man.

Enligt tidningens egna uppgifter är The Independent den snabbaste växande sajten för kvalitetsnyheter i Storbritannien. Sajten ska ha vuxit med drygt 33 procent de senaste tolv månaderna och har nu cirka 70 miljoner besökare i månaden.

Ägarna förväntar sig dessutom att sajtens intäkter växer med 50 procent i år.

– Dagspressindustrin förändras och den förändringen drivs av läsarna. De visar oss att framtiden är digital. Det här beslutet bevarar The Independent som varumärke och ger oss möjlighet att fortsätta investera i högkvalitativt redaktionellt innehåll som lockar fler och fler läsare till våra plattformar online, säger The Independents ägare Evgeny Lebedev till den egna tidningen.

The Independents sista nummer ska ges ut i mars. Tidningen har funnits sedan 1986.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt