Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Thabo Motsieloa ska lösa brott med Aftonbladet TV

Publicerad: 13 Augusti 2013, 13:04
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:38

Thabo Motsieloa blir den andra programledaren i Aftonbladets nya webb-tv-program "Brottscentralen". Sedan tidigare är Lennart Ekdal klar.


Thabo Motsieloa skrev en rad krönikor för Aftonbladet under det tidiga 1990-talet och har även arbetat som bland annat programledare för TV4-programmen "Svart eller vitt", "Cold case Sverige" och "Drevet".

Nu återvänder han till tidningen där han, tillsammans med Lennart Ekdal, blir programledare för det nya kriminalprogrammet "Brottscentralen".

– Ämnet ligger mig varmt om hjärtat och det är ett intresseområde som jag delar med stora delar av det svenska folket. Det finns en stor fascination samtidigt som vi har en enorm brottströtthet, säger Thabo Motsieloa till Dagens Media och fortsätter:

– I dag lever vi människor under förutsättningarna att man aldrig ska vara rädd. Att ens få för sig att leva utan rädsla tror jag är ganska unikt i människans historia. Vi accepterar det helt enkelt inte.

Hur ska det bli att jobba med Aftonbladet igen?

– Det ska bli jätteroligt. Vi har ju en gammal relation och Aftonbladet är också den starkaste leverantören när det gäller webbaserad media i Sverige.

"Brottscentralen" kommer att sändas fyra dagar i veckan och blir därför mer nyhetspräglat en exempelvis "Efterlyst".

Ett format som Thabo Motsieloa talar sig varm om.

– Programmet är oerhört spännande och vi har ett bra team. Vi kommer att vara mitt i nyhetsflödet och kan därmed utnyttja den snabbhet som tittarna förväntar sig av. I dag vill man inte ha en paketerad nyhet som man redan har läst på nätet. Man vill hoppa direkt in i flödet, säger han och fortsätter:

– Vi kommer att befinna oss med fingret i strömmen på ett annat sätt än vad man gjort tidigare.

Hur ska det bli att jobba med Lennart Ekdal?

– Han är en duktig kille med stor erfarenhet av journalistik. Han lämnade ju TV4 efter att i princip ha varit med sedan starten och jag tror att det kommer ge det hela en ökad vigör och friskhet. Jag ser fram emot en spännande höst.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.