Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Teknikstrul i Expressens hajpade debatt

Publicerad: 4 September 2014, 08:58
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:29

Trots en del teknikstrul är chefredaktör Thomas Mattsson nöjd med gårdagens partiledardebatt i Expessen TV.


Ämnen i artikeln:

Expressen

Expressens partiledardebatt sändes igår mellan klockan 19-21 och leddes av reportern Niklas Svensson.

Sändningen drabbades dock tidigt av teknikproblem och många tittare hade problem med att livestreamen hackade.

Thomas Mattsson är chefredaktör på Expressen:

– Jag har sett att en del inte drabbades alls, andra tyckte att det hackade. Jag kan inte riktigt överblicka det än, det görs förstås en utredning, men min inställning är att det alltid ska fungera. Sen är det som det är med live-tv, minns att SVT inte fick ut Håkan Juholts avskedstal eller att bilden skakade någon halvtimme eller så på Aftonbladets debatt i måndagskväll, säger han och fortsätter:

– Sånt hör kanske tv till än, men också här går ju utvecklingen snabbt. Jag har pratat med folk som såg vår debatt på sin 55-tummare via Apple TV och som tyckte det såg kanon ut, så det är väl blandade reaktioner. Men jag beklagar förstås att några tidvis drabbades av störningar.

Är du nöjd annars?

– Ja. Vi sänder ju redan cirka sex-sju timmar live-tv från valscenen på Sergels torg varje dag och där frågas det också ut politiker, så det var en utmaning att parallellt göra ytterligare fyra timmar "Bar & Politik" och "Valsurr" på kvällen.

– Men producenten Elsa Falk och tv-gänget hade ett tydligt fokus: partiledarna skulle ges utrymme att debattera, de fyra största valfrågorna skulle få ta sin rejäla tid, och vi skulle därför tona ner moment som roliga inslag och Twitter-redovisning som normalt ges mycket utrymme i våra sändningar men som inte behövdes nu.

Vad har ni fått för respons?

– Programledarna Niklas Svensson och Malin Roos har fått mycket beröm och den maffiga inledningen med flygbilder och partiledarpresentationerna satte ju de en sorts pampighet. Sedan såg jag kritik på Twitter mot någon snabbfråga och under det var så många som tittade att streamingleverantören fick problem, men innehållsmässigt har vi fått bra respons och partiledarna var nöjda.

– Det är en balansgång, detta, eftersom hela syftet med en partiledardebatt är att informera väljare och inte vinna Stora Journalistpriset som "Årets förnyare"...

Hur många startade strömmar?

– Det vet jag inte än, men det kommer jag heller inte svara på när den siffran finns. Vi släpper ju aldrig enskilda upplage-, besöks- eller tittarsiffror.

Blir det fler partiledardebatter i Expressen?

– Ja. Kom ihåg att vi tv-sänt debatter och dueller ända sedan den första valstugan på Sergels torg 2010, vi gör det i "Bar & Politik" och under Almedalsveckan varje sommar. Expressen ska fortsätta satsa på inrikespolitik, så jag säger väl som Niklas Svensson twittrade med en hänvisning till Per Nuder: "Stolt men inte nöjd".

Expressens partiledardebatt sändes av bland andra Aftonbladet, SvD, DN och Sydsvenskan.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Expressen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.