onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Teknikmagasinet: Sydsvenskan saboterade vår tävling

Publicerad: 25 augusti 2010, 12:10
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:41

UPPDATERAD. Teknikmagasinets bluffprodukt avslöjades i Sydsvenskan.

Ämnen i artikeln:

Sydsvenskan

DT

Dante Thomsen


Bråket grundar sig i en artikel i Sydsvenskan, skriven av frilansleverantören Lilla Gumman, som handlade om en mobilladdare som laddas med mörker istället för med ljus.

Men produkten visade sig vara bluff och en del i Teknikmagasinets tävling, som går ut på att butikkedjans katalogläsare ska gissa vilken produkt som inte existerar på riktigt. Sydsvenskan svarade med att avbryta samarbetet med Lilla Gumman.

– När vi köper information från en underleverantör är det viktigt att informationen är kritiskt granskad. Eftersom att vi inte kan granska allt själva måste vi lita på underleverantören till en viss gräns och här är uppenbart att de inte hade granskat materialet tillräckligt. Inget ont om Lilla Gumman men det här funkade inte för oss, säger Daniel Sandström, chefredaktör på Sydsvenskan om händelsen.

Men bråket tar i dag en ny vändning när Teknikmagasinet går till hårt angrepp mot Sydsvenskan.

– Att en så till synes seriös tidning klampar in och förstör vår mycket uppskattade och prestigefyllda tävling genom att avslöja svaret är helt barockt. Jag har aldrig varit så besviken, Sydsvenskans agerande visar på en total brist på empati och känsla för katalogens läsare, säger Teknikmagasinets försäljningschef i ett pressmeddelande.

På frågan om pressreleasen är på skämt, säger Lukas Löfgren, pr- och pressansvarig på Teknikmagasinet:

– Det finns en viss del av allvar i det men sen har vi valt att göra en humoristisk touch av det hela.

Daniel Sandström å sin sida menar att tidningens primära fokus har legat på att läsarna inte ska få felaktig information och att de inte ägnat Teknikmagasinets tävling en tanke. Han säger också att han är osäker på hur seriös kritiken verkligen är.

– När jag läste pressmeddelandet första gången var jag osäker på om de menade allvar. Det finns ett par formuleringar som gör det svårt att avgöra huruvida de är ironiska eller inte.

Enligt pressmeddelandet pågår just nu en dialog med advokater om hur man kan gå vidare med ärendet, något som Daniel Sandström kommenterar så här.

– Ska de stämma oss för att vi råkade pricka in rätt svar? Jag har svårt att se att det skulle vara en framkomlig väg.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev