Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag30.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

"Tar inte till kniven i onödan"

Publicerad: 26 Maj 2011, 07:55
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:09

DN:s personalchef Magnus Janson, som ansvarade för nedskärningarna på DN-redaktionen, lånas ut till Sydsvenskan. Karl G Jönsson, SJF-ordförande på Sydsvenskan, ser dock ingen anledning till oro.


Ämnen i artikeln:

BonnierSydsvenskan

Karl G Jönsson är på Bonniers fackklubbskongress i Stockholm och har inte blivit informerad om vad Magnus Janson ska göra på Sydsvenskan.

Men han ser ingen anledning till oro, och säger att stämningen på redaktionen är god.

– Magnus Jansons rykte som nedskärare är överdrivet, jag känner honom som en kompetent och socialt kapabel person som inte tar till kniven om det inte är av nöden tvunget, säger Karl G Jönsson.

Och det är det inte, menar han.

– Vi vet att förra vd:n Johan Ståhl och chefredaktören Daniel Sandström har gjort ett bra jobb med att lägga grunden för en hållbar ekonomi för Sydsvenskan, det tvivlar vi inte på. Det får den nya ledningen snart skörda frukterna av.

Det var i början av maj som det stod klart att IDG:s vd Lars Dahmén tar över som ny vd efter Johan Ståhl.

Så sent som i går fick Sydsvenskans redaktion för första gången träffa den tillträdande vd:n, som börjar i oktober.

– Han pratade om att lönsamheten är högsta prio, och det håller alla med om. Om man har en stark produkt i denna region, då ska man tjäna pengar. Men det är inte samma sak som personalnedskärning, det krävs snarare kreativa idéer till nya intäkter, säger Karl G Jönsson.

Unionens ordförande på Sydsvenskan, Håkan Johansson, tycker att det är för tidigt att dra några slutsatser kring vd-bytet och Magnus Jansons ankomst.

– Man bör inte dra för stora växlar av det, jag förväntar mig inte några stora nedskärningar. Men det blir alltid spekulationer vid vd-byten, säger han.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

BonnierSydsvenskan

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.