Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Talentum värvar Sportbladet-chefen Per Karlsson

Publicerad: 8 september 2010, 14:00
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:39

Per Karlsson slutar på Aftonbladet och går till tjänsten som utvecklingschef på Talentum.


Per Karlsson har de senaste åren haft en rad olika chefsbefattningar på Aftonbladet, bland annat nattchef, nyhetschef och biträdande redaktionschef.

För drygt ett år sedan tog han över som chef för Sportbladet, som sedan en tid tillbaka är ett eget affärsområde på Aftonbladet.

Nu står det klart att han lämnar Aftonbladet och Schibsted för tjänsten som utvecklingschef på Talentum Sverige, som ger ut Affärsvärlden, Ny Teknik, Dagens Media, Byggvärlden, Lag & Avtal och Arbetarskydd.

– Jag lämnar ett av Sveriges roligaste jobb och det ska till en hel del för att jag ska byta, säger Per Karlsson i ett meddelande som skickats ut till Talentums personal.

Han fortsätter:

– Men samtidigt är det så att jag satte upp en lista på 73 saker som jag ville förändra på Sportbladet och allt är gjort nu. Ska jag någon gång byta arbetsplats så är det här rätt tajming. 

Det är inte bestämt vilket datum Per Karlsson tillträder sin nya tjänst på Talentum, men det blir senast den 1 december.

– Jag vill avsluta snyggt och vill understryka att jag inte lämnar Aftonbladet av något annat skäl än att utmaningen som utvecklingschef hos Talentum är omöjlig att tacka nej till, säger han.

Jan Huss, publisher på Talentum och tf chefredaktör för Ny Teknik, är glad över rekryteringen:

– Per Karlsson har oavsett vilken uppgift han fått alltid levererat mer än vad som förväntats. Han har en enorm erfarenhet av såväl tidningsmakande som affärsförhandling och kommer att stärka Talentum på ett perfekt sätt.

– Att få möjlighet att kombinera hans dagstidningstempo med tidskriftsvärldens speciella kultur är fantastiskt, säger Jan Huss.

Aftonbladets chefredaktör Jan Helin säger i ett pressmeddelande:

– Per Karlsson har gjort fantastiska saker för Aftonbladet och jag är oerhört tacksam över den utveckling av Sportbladet som han drivit. Jag önskar honom all lycka på det nya jobbet.

– Per Karlsson är en av de mest kreativa personer jag jobbat med. Det ska bli intressant att se vad han kan åstadkomma på Talentum. Och jag hoppas att våra vägar korsas igen.

Det är inte klart vem som tar över efter Per Karlsson på Sportbladet.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev