Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Talentum-dörren ännu öppen för Alma

Publicerad: 21 Augusti 2009, 07:37
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:16

Almas försök att ta över Talentum till 100 procent fortsätter, trots tidigare uppgifter att storägarna tillbakavisade budet.


Trots att Talentum framförallt i Sverige har expanderat genom förvärv av bland annat Dagens Media, valde Alma Media förra veckan att lägga ett allt för lågt bud, enligt de resterande ägarna.

Förra måndagen ökade Alma sitt ägande till 30 procent genom att köpa 375 000 aktier. Men de övriga storägarna, pensionsförsäkringsbolaget Ilmarinen samt Kai Mäkelä, avvisade Almas planer på att ta över hela bolaget för 1,85 euro per aktie.

I går cirkulerade uppgifter om Alma Media ha höjt sitt bud och att affären kommer att gå igenom.  

Talentums styrelseordförande Tuomo Saarinen tillbakavisar uppgiften om ett höjt bud.

- Budprocessen har inte kommit vidare ännu.  De (Alma)har sagt att de ska komma med ett bud, det kan förändras när som helst.

Talentum-styrelsen har gott om tid på sig att utvärdera budet. Budperioden sträcker sig från 19 augusti till 15 september.

- Styrelsen ska komma med ett utlåtande inom tre veckor. Det är den fasen vi förbereder nu. Vi går igenom alla alternativ.

Så dörren för Alma är inte stängd?

- Nej, nej.

Rolf van den Brink

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.