Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Talangjakt ska hjälpa GT hitta ny åsiktsmaskin

Publicerad: 14 januari 2013, 12:18
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:59

Västsveriges bästa krönikörer. Det hoppas GT:s chefredaktör Frida Boisen hitta med hjälp av ett hittills oprövat grepp – auditioner.


Ämnen i artikeln:

ExpressenGT

Målet med GT:s krönikör-audition är att hitta en "ny välformulerad, angelägen, aktuell åsiktsmaskin som berör".

– Vi kör helt enkelt en talangjakt för att hitta Västsveriges bästa krönikörer. Det är ett något okonventionellt grepp i Journalistsverige vi provar för att faktiskt få in helt nya röster. Man behöver ju inte vara utbildad och verksam journalist eller en etablerad tv-stjärna för att vara den bästa krönikören. På det här viset kan vi förhoppningsvis hitta nya talanger, säger tidningens chefredaktör Frida Boisen i ett pressmeddelande.

Den som är sugen på att delta har 3000 tecken på sig att imponera på GT:s redaktion – som hittills fått in ett 50-tal bidrag.

– En hel del av de bidrag vi fått hittills är riktigt bra. Det ska bli oerhört spännande att dels se vilka fler bidrag som trillar in och vilka läsarna tycker är allra bäst.

Sista ansökningsdag är den 1 februari. Efter det väljer en jury ut de bästa bidragen som därefter läggs ut på GT:s sajt. Vem som blir ny krönikör i tidningen avgör dock läsarna, som själva får rösta på sin favorit.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

ExpressenGT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.