Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Takida polisanmäler recensent

Publicerad: 4 augusti 2011, 08:53
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:03

En recension av rockbandet Takidas senaste platta "The Burning Heart" i musiktidningen Gaffa har fått bandet att se rött. Nu gör de upp med belackarna – genom att polisanmäla recensenten. Ansvarige utgivares kommentar: "Alla människor är unika".


Det är inte alltid lätt att vara rockstjärnor. Fråga bara Ångebandet Takida, som är vana vid att bli hudflängda av landets recensenter.

– Vi spelar kommersiell rock som är väldigt ocreddig. Det har blivit som en tävling mellan kritiker att såga oss. Vi är vana vid det, vi vet att det är så och accepterar det, ­säger sångaren Robert Pettersson till Dagbladet.

Men en en brutal sågning publicerad i musiktidningen Gaffa blev för mycket för rockbandet – som nu polisanmäler recensenten. Det skriver Dagbladet.

– Vi kände att vi måste stat­uera ett exempel. Personliga påhopp och hotfulla form­uleringar kan vi inte acceptera, säger sångaren, som menar att recensionen var "hotfull och kränkande".

Robert Pettersson själv fick sig en känga där recensenten liknar hans röst med "en dos skitnödighet" och "Downs syndrom".

– Det är riktat mot oss men den blir ju också nedsättande för alla som har Downs syndrom.

När dagensmedia.se når Gaffas chefredaktör Johan Lothsson vill han inte kommentera hoten om polisanmälan:

– Det får stå för dem helt enkelt. För mig finns det inget mer att säga om det här, säger han till dagensmedia.se.

Gaffas vd och ansvarige utgivare Per Lundberg berättar för dagensmedia.se att han hört rykten om en polisanmälan och att Dagbladets reporter ringt och frågat om han såg något brottsligt i recensionen.

– Då sa jag att nej det gör jag inte, säger Per Lundberg.

Tycker du att recensenten var för hård i sin kritik?

– Jag har läst mycket värre saker så nej det tycker jag faktiskt inte. Men varje människa är ju unik och reagerar olika. Det är möjligt att Takida upplever att det här är det djävligaste de någonsin blivit kallade, säger han och fortsätter:

– Jag vet egentligen inte så mycket mer om Takida än att de är ett rockband som säljer massa skivor och skrattar hela vägen till banken.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News