Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Dagspress

Sydsvenskans julklapp till Reportrar utan gränser

En gratis annonskampanj är Sydsvenskans julklapp till Reportrar utan gränser. Medverkar gör också reklambyrån The Fan Club.

Dante Thomsen


Publicerad: 15 December 2011, 08:52
Uppdaterad: 06 December 2015, 14:38

Ämnen i artikeln:

Reportrar utan gränserSydsvenskan

Att ge bort gåvor till olika välgörenhetsorganisationer är en jultradition på Sydsvenskan och i år är det Reportrar utan gränser som får en julklapp.

Gåvan, en gratis annonskampanj värderad till 450 000 kronor, kommer att gå i de egna tidningarna Sydsvenskan, City Malmö och City Lund.

– Vi vill markera att pressfrihet och journalisters möjlighet att bedriva sitt arbete är viktiga och angelägna frågor, säger Sydsvenskans chefredaktör Daniel Sandström i ett pressmeddelande.

Kampanjen kommer i januari och produceras pro bono av reklambyrån The Fan Club.

– Det gångna året har vi sett flera exempel på hur pressfriheten och den journalistiska gärningen kan angripas. Som publicistiskt företag måste vi markera att detta är viktiga frågor, säger Daniel Sandström.

Jesper Bengtsson är ordförande i Reportrar utan gränser:

– Det är fantastiskt roligt att Sydsvenskan ger oss detta. Vi är en liten ideell organisation som jobbar med principiellt stora frågor. Vår ambition är att växa och vi behöver ständigt fler medlemmar, säger han i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.