Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Sydsvenskan skrotar kulturdelen

Publicerad: 3 Februari 2015, 12:44
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:14

Sydsvenskan genomgår en större omgörning.


Ämnen i artikeln:

Sydsvenskan

Hösten 2012 skrotade Svenska Dagbladet sin kulturdel. Istället för att komma ut som egen rygg flyttade den Schibsted-ägda tidningen in kulturen i huvudtidningen.

Ett drag som kritiserades hårt av Björn Wiman, kulturchef på Bonnierkonkurrenten Dagens Nyheter.

"Genom att skrota kulturdelen har ledningen visat att den missförstått vad Svenska Dagbladet betyder för de många fullprisbetalande prenumeranter som varje dag lever och andas med sin morgontidning. Om man med detta velat ta det första steget mot Svenska Dagbladets nedläggning har man sannolikt lyckats", skrev han i en krönika.

Nu står det klart att Bonnierägda Sydsvenskan skrotar kulturen som egen rygg, uppger Medievärlden.

– Vi tror att vi kan göra en bättre tidning på vardagarna med bara två delar, Vi har haft samma koncept nu i snart 30 år och det är dags att göra något nytt, säger säger Sydsvenskans chefredaktör Pia Rehnquist till Medievärlden.

Hon uppger dock att det inte ska bli mindre material i tidningen till följd av omgörningen. Förändringen gäller enligt Medievärlden vardagar (måndag till torsdag). På helgerna ska tidningen storsatsa. Men exakt hur helgerbjudandet kommer att se ut är ännu inte klart, enligt Medievärlden.

Beslutet att dra in kulturdelen är en del av en större omgörning av Sydsvenskan, som bantats hårt den senaste tiden – inte minst genom sammanslagningen med Helsingborgs Dagblad. Bland annat slogs de både tidningarnas kulturredaktioner ihop.

LÄS ÄVEN:

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sydsvenskan

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.