Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Sverigedemokrat stämmer Riktpunkt

Publicerad: 30 september 2010, 06:55
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:37

Sverigedemokraten som stämde Expressen är på krigsstigen igen. Den här gången stämmer han den kommunistiska tidskriften Riktpunkt för förtal.


I somras stämde den före detta aktiva Sverigedemokraten tidningen Expressen för en artikel där han pekades ut som kvinnomisshandlare. Stämningsansökan avvisades för att den var för att den var ofullständig.

Nu har den 39-åriga mannen lämnat in ytterligare en stämningsansökan för en publicering. Den här gången gäller den Sveriges Kommunistiska Partis tidskrift Riktpunkt. I en drygt tre år gammal artikel i tidskriften anklagas han för att ha hotat och trakasserat en medlem i kommunistpartiets ungdomsorganisation.

”Jag var en offentlig person vid publiceringen av artikeln, så den får anses ha varit försvarlig, men uppgifterna är inte sanna och det saknas grund för dem. Genom artikeln har jag därför utsatts för straffbart förtal”, skriver mannen i en komplettering av en tidigare stämningsansökan.

Mannen, som tidigare var Sverigedemokratisk kyrkopolitiker, begär också att Stockholms tingsrätt tar över målet och hänvisar till att det är ett tryckfrihetsmål. 39-åringen kräver ett skadestånd på 35 000 kronor för kostnader som berör stämningsansökan, utöver rättegångskostnader.

Synnöve Almer

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev