Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag31.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Svensson: "Visste inte att man visar arslet för varandra på Aftonbladet"

Publicerad: 14 Juni 2012, 11:32
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:19

Efter storbråket med sportjournalisterna Robert Laul och Patrick Ekwall talar nu Niklas Svensson ut om rapporteringen av fotbollslandslagets nakenlek.


Ämnen i artikeln:

ExpressenPatrick EkwallRobert LaulNiklas SvenssonAftonbladet

Robert Laul och Patrick Ekwall har riktat hård kritik mot de artiklar i Expressen där svenska partiledare uttalar sig om det svenska fotbollslandslagets så kallade nakenlek.

Kritiken har urartat till ett twitterbråk där Robert Laul har sagt att Fredrik Sjöshult och Niklas Svensson genom sin rapportering är okunniga och fördomsfulla, eftersom att den sortens lekar de kritiserar är ett vanligt inslag i sportvärlden.

Nu svarar Niklas Svensson på kritiken.

- Jag har inte kallat landslagets "grislek" för mobbing, men jag delar synen på den här fjantiga leken med statsministern och sex andra partiledare: Fotbollslandslagets spelare ska naturligtvis vara föredömen, och uppträda som sådana. Vilka signaler skickar detta till 8-åringar som vill likna sina idoler? Det är den viktiga frågan, säger han till dagensmedia.se

Twitterkonflikten har pågått sedan i tisdags och i kommentarerna har Robert Laul bland annat påpekat att han själv har lekt denna sorts lekar och att han inte skulle bli orolig om hans barn deltog i dylika.

- Jag såg att Robert Laul hävdade att han också leker den här typen av lekar på jobbet, vilket förvånade mig. Jag hade ingen aning om att man visar arslet för varandra på Aftonbladets redaktion, säger Niklas Svensson och fortsätter:

- Jag tycker samtidigt det är skrämmande att Robert Laul, den dagen då han själv får barn, kommer att uppmuntra det här beteendet, enligt en tweet i går kväll.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.