Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Svenskans kulturchef slutar

Publicerad: 2 April 2014, 06:07
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:42

Daniel Sandström lämnar SvD för att bli bokförläggare på Bonnier.


Ämnen i artikeln:

SvD

Svenska Dagbladets kulturchef Daniel Sandström blir litterär chef och förläggare på Albert Bonniers Förlag, meddelar tidningen i dag.

– Även om jag varit president i USA hade jag tagit detta jobb, säger David Sandström i pressmeddelandet.

Han fortsätter:

– Erbjudandet var helt enkelt oemotståndligt. Jag blir litterär chef och förläggare, kommer att läsa många spännande manus men också företräda förlaget utåt i olika frågor. Detta blir ett helt annat liv, i en helt annan bransch.

Daniel Sandström kom till Svenska Dagbladet för drygt ett år sedan, efter att ha varit chefredaktör på Sydsvenska Dagbladet.

Han räknar med att fortsätta medverka i tidningen med jämna mellanrum.

– Att vara kulturchef på SvD är ett medialt drömjobb och jag har trivts superbra. Jag är mycket stolt över vad vi åstadkommit det senaste året, framförallt vårt högklassiga kulturmagasin på söndagar som jag anser vara helt unikt i sin genre, säger han.

Samtidigt säger Daniel Sandström att det har varit slitsamt att pendla mellan Lund, där han bor, och Stockholm.

– Det finns föräldramöten jag borde ha gått på. Mitt nya jobb ger mig möjlighet att jobba i lite längre cykler och att kombinera familjeliv och arbetsliv på ett bättre sätt, säger han i pressmeddelandet.

Daniel Sandström tillträder sin nya tjänst på Albert Bonniers Förlag den 15 maj. Rekryteringen av hans efterträdare på SvD har inletts, meddelar SvD.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SvD

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.