Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Svenska Nyhetsbyrån får ny politisk redaktör

Publicerad: 7 december 2020, 14:12

Svenska Nyhetsbyrån (SNB) hämtar tillbaka den borgerliga ledarskribenten Mathias Bred från Moderaterna.

Ämnen i artikeln:

Timbro

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Mathias Bred gick Svenska Nyhetsbyråns Skribentskola 2009. Därefter har han arbetat som ledarskribent på bland annat Svenska Nyhetsbyrån, Smålandsposten och Göteborgs-Posten. Senast kommer han från Göteborgs kommun där han arbetat för Moderaterna.

Men nu återvänder han till Svenska Nyhetsbyrån (SNB) som producerar och förmedlar opinionsjournalistik till ett trettiotal svenska dagstidningar. Denna gång i rollen som politisk redaktör. Han tillträder i början av december.

– Det är med stor glädje jag välkomnar en av Sveriges bredast meriterade borgerliga ledarskribenter tillbaka till Svenska Nyhetsbyrån, nu förstärker vi särskilt vår kompetens att granska kommunal verksamhet, säger Per Selstam, chefredaktör för Svenska Nyhetsbyrån, i ett pressmeddelande.

– Det ska bli spännande att få skriva om politik och granska makten både på riksnivå och runtom i landet igen, särskilt när vi närmar oss valet 2022 som ser ut att kunna ge ett helt nytt politiskt landskap, säger Mathias Bred i en kommentar.

Mathias Bred efterträder Edvard Hollertz, som ska skriva en reportagebok på uppdrag av Timbro och därefter vidare.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev