Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag22.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Svenska Nyhetsbyrån får ny politisk redaktör

Publicerad: 7 December 2020, 14:12

Svenska Nyhetsbyrån (SNB) hämtar tillbaka den borgerliga ledarskribenten Mathias Bred från Moderaterna.


Ämnen i artikeln:

Timbro

Mathias Bred gick Svenska Nyhetsbyråns Skribentskola 2009. Därefter har han arbetat som ledarskribent på bland annat Svenska Nyhetsbyrån, Smålandsposten och Göteborgs-Posten. Senast kommer han från Göteborgs kommun där han arbetat för Moderaterna.

Men nu återvänder han till Svenska Nyhetsbyrån (SNB) som producerar och förmedlar opinionsjournalistik till ett trettiotal svenska dagstidningar. Denna gång i rollen som politisk redaktör. Han tillträder i början av december.

– Det är med stor glädje jag välkomnar en av Sveriges bredast meriterade borgerliga ledarskribenter tillbaka till Svenska Nyhetsbyrån, nu förstärker vi särskilt vår kompetens att granska kommunal verksamhet, säger Per Selstam, chefredaktör för Svenska Nyhetsbyrån, i ett pressmeddelande.

– Det ska bli spännande att få skriva om politik och granska makten både på riksnivå och runtom i landet igen, särskilt när vi närmar oss valet 2022 som ser ut att kunna ge ett helt nytt politiskt landskap, säger Mathias Bred i en kommentar.

Mathias Bred efterträder Edvard Hollertz, som ska skriva en reportagebok på uppdrag av Timbro och därefter vidare.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Timbro

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.