Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Svenska Dagbladet stuvar om i chefsleden

Publicerad: 25 augusti 2022, 05:54

Daniel Kederstedt blir tf biträdande redaktionschef och ställföreträdande ansvarig utgivare på Svenska Dagbladet och Louise Andrén Meiton tar över som tf chef för SvD Näringsliv. Maria Rimpi lämnar rollen som redaktionschef och ställföreträdande ansvarig utgivare för att bli tf HR-chef på SvD.

Foto: Stina Stjernkvist/SvD

Svenska Dagbladet strukturerar om chefstjänsterna på tidningen. Bland annat blir redaktionschefen Maria Rimpi tillförordnad HR-chef.


Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetToppnyheter förmiddag

Under hösten lånas Svenska Dagbladets HR-chef ut till ett HR-projekt för ledarskapsutveckling inom Schibsteds nyhetsdivision. Därför stuvar nu tidningen om i ledningen. Maria Rimpi, som idag är redaktionschef och ställföreträdande ansvarig utgivare på tidningen kommer att gå in som HR chef.

Samtidigt blir SvD Näringslivs chef Daniel Kederstedt tillförordnad biträdande redaktionschef och ställföreträdande ansvarig utgivare.

– Daniel är en väldigt driven och säker publicist som tillsammans med Martin Ahlquist kommer att se till att hela redaktionen och SvD:s journalistik fortsätter att vara nyhetsledande i frågor som är relevanta för våra läsare, säger Anna Careborg i ett pressmeddelande.

Efter ett år som grävredaktör går nu Louise Andrén Meiton tillbaka till SvD Näringsliv, men nu som tillförordnad chef.

Den nya organisationen börjar gälla från 1 september, skriver Svenska Dagbladet i ett pressmeddelande.

Joakim Wedholm

Reporter

joakim.wedholm@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev