Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Svenska Dagbladet startar politikblogg

Publicerad: 8 Juli 2011, 11:56
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:05

När Svenska Dagbladet slår ihop webb och papper försvinner politikredaktionen. Men omorganisationen gör inte att man drar ned på bevakningen, menar svd.se-chefen Fredric Karén.


Ämnen i artikeln:

Svenska Dagbladet

Som dagensmedia.se tidigare berättat gör SvD om sin nyhetsorganisation i höst. Den ska delas upp i två delar, en som ska jobba med snabba nyheter och en "agendaredaktion", som ansvarar för egna avslöjanden och större granskningar och artikelserier.

I samband med det integreras de fyra reportrar som tidigare arbetat med politik i de nya redaktionerna. Därmed har tidningen inga reportrar som bara bevakar politik.

– Men kompetensen finns kvar hos oss, vilket är viktigt, säger Fredric Karén.

Förändringen betyder inte att det blir mindre politikbevakning i Svenska Dagbladet framöver, säger han. Snarare tvärtom.

– Efter semestrarna startar en av våra mest erfarna politiska reportrar, Lova Olsson, en politikblogg. Det ska inte vara en skvallerblogg utan tanken är att få ut nyheter snabbt på webben, säger Fredric Karén, och tillägger att namnet troligen blir "Politik Direkt".

Svenska tidningar har den senaste tiden trappat upp sin politikbevakning. Under Almedalsveckan rekordsatsar både Expressen och Aftonbladet med dagliga specialtidningar, webb-tv och stora redaktioner på plats i Visby.

Martin Schori

Ämnen i artikeln:

Svenska Dagbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.