Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Svenska Dagbladet kniper Lena Andersson från Dagens Nyheter

Publicerad: 23 november 2020, 08:02

Lena Andersson slutar skriva för Dagens Nyheter. I stället blir hon fast krönikör på SvD:s ledarsida.

Foto: Alexandra Bengtsson/SvD

Författaren och skribenten Lena Andersson, vars texter i många år publicerats i Dagens Nyheter, blir fast krönikör på Svenska Dagbladets ledarsida.


Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetDagens Nyheter

Lena Andersson har de senaste åren varit fristående kolumnist i Dagens Nyheter. Nu går hon till den konkurrerande morgontidningen Svenska Dagbladet.

– Jag tycker att det finns ett resonerande förhållningssätt och en svalkande distans på Svenska Dagbladet som gör att jag gärna vill skriva för tidningen, säger Lena Andersson i ett pressmeddelande.

På Svenska Dagbladet blir Lena Andersson fast krönikör på ledarsidan. Hennes första text publiceras nu på lördag. SvD:s politiska chefredaktör Tove Lifvendahl uttrycker glädje över rekryteringen.

– Jag är både glad och stolt över att ha rekryterat en röst som oförtrutet tillför integritet och intellekt i det offentliga samtalet, säger hon i en kommentar.

2014 släppte Lena Andersson romanen ”Egenmäktigt förfarande” för vilken hon har tilldelats Augustpriset. Nu i höst utkom hennes kritikerhyllade roman ”Dottern”.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev