torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Svenska Dagbladet fastanställer fem

Publicerad: 20 maj 2022, 06:44

Stina Stjernkvist, Alice Aveshagen, Essy Klingberg, Pär Karlsson och Alexandra Karlsson får tillsvidareanställningar på SvD. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

SvD fortsätter att satsa och fastanställer nu fyra journalister och en fotograf. ”De stärker alla redaktionen och bidrar till att utveckla journalistiken på längre sikt”, säger tidningens chefredaktör Anna Careborg.

Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetSchibstedAnna CareborgDagspress

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@dagensmedia.se


Rapporterna om mediehus som lider av svåra rekryteringsproblem, inte minst inför sommaren, har duggat tätt den senaste tiden. Nu annonserar Svenska Dagbladet att tidningen fastanställer fem personer, fyra journalister och en fotograf.

Anna Careborg, chefredaktör och vd, för tidningen menar att de kan fastanställa eftersom tidningen är inne i en ”positiv spiral”.

– Vi får fint beröm från läsarna, som gillar vår satsning på journalistiken, och allt fler upptäcker oss, säger hon i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Breakit rekryterar på nytt: ”Spännande och snabbrörligt bolag”

Alexandra Karlsson började på Svenska Dagbladets poddredaktionen i augusti och hon blir nu permanent programledare på SvD.

Aftonbladets tidigare politikreporter, Pär Karlsson, fastanställs nu på SvD. Även Essy Klingberg som började på Svenska Dagbladets kulturredaktion i vintras har fått en tillsvidareanställning på tidningen.

Även praktikanten Alice Aveshagen blir kvar på Svenska Dagbladets näringslivsredaktion efter ett knappt år på tidningen.

Svenska Dagbladet fastanställer också fotografen Stina Stjernkvist

Anna Careborg menar att de fem rekryteringarna besitter viktig kompetens inom områden som är prioriterade i tidningens förändringsarbete. 

– De stärker alla redaktionen och bidrar till att utveckla journalistiken på längre sikt. Att vara en arbetsplats som kan attrahera branschens bästa är viktigt för att vi på SvD ska kunna nå våra långsiktiga mål, säger hon i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev