söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Svennis: Ingen gråter över News of the World

Publicerad: 11 juli 2011, 10:35
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:04

Sven-Göran Eriksson var en av de som avlyssnades av den numera nedlagda tidningen News of the World.


MS

Martin Schori


Han kommer knappast att sakna veckotidningen, som kom ut med sitt sista nummer igår.

– Det skulle ha skett för länge sen. Vad den tidningen har gjort mot mig är hutlöst. De har ingen respekt för någonting utan det ska bara vara skandal. Om det är sant eller osant skiter de fullständigt i, säger Sven-Göran Eriksson till Aftonbladet.

Sven-Göran Eriksson har flera anledningar att vara upprörd. Förutom avlyssningar har han drabbats av tidningens "Fake Sheikh", en wallraffande journalist som låtsades vara en rik arabisk affärsman.

I tron av att sheikhen skulle investera pengar i Aston Villa medgav "Svennis" att han skulle vara intresserad av att lämna sitt jobb som förbundskapten för England om "affärsmannen" ville ha honom som manager. Historen anses vara en av de orsaker till att han senare avgick.

– Jag tog dem till rättegång och vann. Då satte de in en sån här (”Svennis” visar en pytteliten rättelsenotis med fingrarna), betalade alla advokatkostnader och skänkte stora summor till välgörenhet. Jag antar att de räknade med det i sin budget, att ”då och då måste vi ut med pengar för att folk stämmer oss”, säger Sven-Göran Eriksson, som avslutar:

– Jag tror inte det är många som gråter för att den tidningen packar ihop.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev