Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Svennis har ruvat på sin hämnd i tio år – stämmer "The fake sheikh"

Publicerad: 7 Oktober 2016, 08:52
Uppdaterad: 7 Oktober 2016, 09:06

Som förbundskapten för Englands landslag lät sig Sven-Göran Eriksson luras av "The fake sheikh" – utskickad av skandalomsusade News of the world.


Sven-Göran Eriksson planerar att stämma journalisten "Fake Sheikh" Mazher Mahmood, skriver Skysports.

Det var 2006 som Sven-Göran Eriksson fick sparken från jobbet som förbundskapten för Englands landslag.

Sven-Göran Eriksson säger själv till Expressen att det var en direkt följd av att han lät sig luras av "The fake sheikh":

– Ja, jag fick ju sparken från England på grund av "the Fake Sheikh". Så om de sätter in honom i fängelse så är det bara det att det är elva år för sent, säger han till tidningen, men tillägger också att han inte fattat något beslut om stämningen, utan ska prata med sina advokater i dag, fredag.

Sven-Göran Eriksson lurades 2006 till ett möte i Dubai – där han trodde att han skulle träffa en affärsman. I själva verket träffade han "The fake Sheikh" Mazher Mahmood – som arbetade för numera nedlagda "News of the World".

"The fake sheikh" fick honom att prata illa om engelska spelare och ligalag, och avslöja flera hemligheter. Bland annat berättade han att han var beredd att avsluta sitt uppdrag för Englands herrlandslag för att bli Aston Villas manager istället. Han ska även ha sagt att David Beckham var öppen för att lämna Real Madrid.

Skandalen var ett faktum och Sven-Göran Eriksson tvingades lämna sitt uppdrag som Englands förbundskapten.

Till Sky Sports News säger Sven-Göran Eriksson att Mazher Mahmood var en "katastrof" för hans professionella liv och att han fick sparken på grund av "Fake Sheikh".

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.