Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

SvD värvar Viktor Ander från Metro

Publicerad: 19 Juni 2017, 13:48
Uppdaterad: 20 Juni 2017, 07:26

Viktor Ander blir SvD:s första premiumredaktör. Foto: Thomas Oneborg

Metros printchef Viktor Ander kommer från och med i höst att arbeta med att förbättra SvD-premiummaterial.


Ämnen i artikeln:

SvDMetro

Premiuminnehållet blir allt viktigare för SvD:s affär. Därför väljer nu redaktionen för första gången att rekrytera en premiumredaktör. Efter sommaren börjar Viktor Ander, som idag är printchef på Metro, sitt nya uppdrag på den Schibsted-ägda morgontidningen.

– Det känns väldigt inspirerande att få komma till ett mediehus som satsar så starkt, och med en så tydlig ambition, på kvalitetsjournalistik. Hos SvD finns drivkraften och förutsättningarna att leverera innehåll i världsklass till en trogen och växande läsekrets, säger Viktor Ander, som de senaste fyra åren även jobbat som utvecklingsredaktör, nyhetsredaktör samt suttit i Metros redaktionsledning.

I sin nya tjänst, som är helt nyinrättad, kommer Viktor Ander bland annat arbeta med att utveckla det premiuminnehåll som görs på SvD:s olika avdelningar och inom Schibsted. Det i samarbete med kollegorna på data, analys och digital försäljning. Enligt ett pressmeddelande kommer han att sitta i den hub som nyligen bildats för att arbeta med SvD:s digitala prenumerationer.

– Jag är väldigt glad att vi rekryterat en så driven och stark redaktör som Viktor Ander. Han blir en viktig del när vi nu tar nästa steg med premium, säger Anna Careborg, SvD:s premiumchef, i en kommentar.

Viktor Ander börjar sitt nya jobb den 14 augusti.

Mikaela Åkerman

Mikaela.Akerman@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SvDMetro

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.