Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag06.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

SvD värvar tungt

Publicerad: 10 Maj 2017, 05:30
Uppdaterad: 9 Maj 2017, 14:17

Johan Carlström, SvD näringslivs nye makroreporter.

Johan Carlström från Bloomberg blir SvD Näringslivs nye makroreporter.


Ämnen i artikeln:

SvD Näringsliv

– Det är fantastiskt roligt att Johan börjar hos oss. Han är extremt kunnig som makroekonomisk och makropolitisk reporter och kommer lyfta vår journalistik, säger Daniel Kederstedt, chef för SvD Näringsliv, till Dagens Media.

Vad kommer Johan Carlström kunna bidra med hos er?

– Personligen tycker jag att makrobevakningen i Sverige kan vara strömlinjeformad, men Johan har gång på gång tidigare visat att han kan ta ett steg åt sidan och sätta sin egen agenda.

Johan Carlström ser det nya jobbet som en rolig utmaning.

– Jag har bara jobbat för amerikanska mediebolag tidigare, så jag ser detta som en möjlighet att nå ut till en delvis ny publik och fler svenska läsare, säger han till Dagens Media.

Vad ska du göra som makrojournalist?

– Jag kommer se det här som en uppgift att informera Svenska Dagbladets läsare om vad som händer i svensk ekonomi inom finans - och penningpolitiken. Jag vill försöka utbilda folk om ekonomi och få dem att tycka ekonomi är lika intressant som jag gör. Jag vill kunna berätta om vad som pågår och kunna granska de ekonomiska makthavarna på ett effektivt sätt.

Du har skrivit uteslutande på engelska, är det någon skillnad i formen av rapportering språken mellan?

– Det tror jag inte. Men Svenska Dagbladets läsarkrets är ju delvis en annan än Bloombergs. Det kommer att bli extra viktigt att granska de ekonomiska makthavarna och jag kommer få chansen att beskriva ekonomiska händelseförlopp både i Sverige och utomlands. Jag kommer också kunna grotta ner mig i detaljer om svensk ekonomi som jag hittills inte gjort.

Johan Carlström, som är utbildad i USA, har ett förflutet som reporter med makroekonomiska frågor som specialitet och med erfarenhet av att bevaka svensk politik. Närmast kommer Carlström från Bloomberg och har tidigare även arbetat på Dow Jones Newswire/Wall Street Journal i Stockholm, CNBC Europe och ABC News i London och NBC News i Boston. Johan börjar sin tjänst den 7 augusti.

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

SvD Näringsliv

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.