Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

SvD värvar nya ledarkolumnister

Publicerad: 1 Mars 2018, 11:58
Uppdaterad: 1 Mars 2018, 11:58

Från vänster: Özge Öner, Johan Ingerö och Paula Röttorp. Foto: Svenska Dagbladet

Svenska Dagbladets ledarsida får tre nya kolumnister – Özge Öner, Johan Ingerö och Paula Röttorp. Dessutom ansluter Stefan Fölster från mars till oktober med anledning av valet.


Ämnen i artikeln:

Svenska Dagbladet

Svenska Dagbladet värvar Johan Ingerö, Paula Röttorp och Özge Öner till sin ledarsida i syfte att bredda och fördjupa samhällsdebatten.

Johan Ingerö arbetar med välfärdspolitik på tankesmedja Timbro, och har tidigare varit presschef hos dåvarande socialminister Göran Hägglund, vårdbiträde och barnskötare.

Paula Röttorp är advokat på Hannes Snellman Advokatbyrå AB och chef för byråns svenska verksamhet. Hon är också styrelseledamot i Centrum för Rättvisa och har ett förflutet i Liberala Ungdomsförbundet.

Özge Öner är nationalekonom och universitetslektor och undervisar och forskar om ekonomiska och sociala frågor.

Stefan Fölster ansluter från och med mars fram till oktober under Katarina Barrlings uppehåll med anledning av valåret.

Stefan Fölster är författare med fokus på innovativa samhällsreformer och är tidigare adjungerad professor i nationalekonomi vid KTH och chefsekonom på Svenskt Näringsliv.

– Johan, Paula, Özge och Stefan är alla personer med spännande bagage och initierade perspektiv, och det är väldigt roligt att kunna ge ledarsidans läsare möjlighet att läsa dem regelbundet, säger Tove Lifvendahl, politisk chefredaktör, i ett pressmeddelande.

Kolumnistskaran så väl som de återkommande gästinläggen är en medveten strategi förklarar Tove Lifvendahl. 

– När jag tillträdde hade jag som ambition att göra en ledarsida jag själv kunde lära mig något av varje dag. Då blir det självklart att hela tiden försöka fundera på vilka perspektiv som kan komplettera ledarredaktionens, vilket gör att vi dels bjuder in många andra röster, dels lägger tid på att intervjua och lyfta fram andra. Med ett dussin skarpa kolumnister, inspel av tidigare medarbetare, en mängd gäster och intervjuer, gör vi tillvaron roligare för oss själva, och, såvitt vi hör från läsarna, även för dem.

Christopher Karlsson

christopher.karlsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Svenska Dagbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.