torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

SvD vänder till blygsam vinst

Publicerad: 30 oktober 2014, 06:34
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:24

Under det tredje kvartalet i år gjorde Svenska Dagbladet en vinst på 4 miljoner kronor. Det glädjer vd Gunilla Asker.


DT

Dante Thomsen


Det är i Schibsted Sveriges kvartalsrapport för Q3 som det framgår att Svenska Dagbladet lyckades vända en förlust på -14 miljoner kronor det tredje kvartalet 2013 till en vinst på 4 miljoner kronor (EBITDA) i år.

Omsättningen backade dock något, från 230 miljoner kronor 2013 till 217 miljoner kronor.

– Vi gläds åt att SvD genom ett fokuserat arbete har presterat ett starkt förbättrat Q3 resultat. De digitala intäkterna visar en bra utveckling på såväl annons som inom privatförsäljningen. SvD:s olika team har gjort ett mycket bra jobb och vi har i dag en organisation som arbetar fullt ut integrerat i alla kanaler utifrån kundbehoven, säger SvD:s vd Gunilla Asker i ett pressmeddelande.

Gunilla Asker hyllar både tidningens nya annonsformat och journalistik.

– Våra omfattande kostnadsbesparingar har fått full effekt nu och det påverkar resultatet positivt. Läget för papperstidningen är fortfarande mycket utmanade, i synnerhet vad gäller annonsförsäljningen. Vi påverkas av den kraftiga strukturomvandlingen och stora förändringar i vissa enskilda branscher. Det är fortfarande ett svårt men också ett stimulerande balanstycke att föra SvD in i framtiden.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev