SvD slår ihop webben och pappret

2011-05-20 09:10  

Svenska Dagbladet slår ihop webb- och pappersredaktionerna och bygger en helt ny nyhetsorganisation. Målet är att bli nyhetsledande i Sverige.

Chef för den nya nyhetsredaktionen – där webbredaktörer och reportrar arbetar tillsammans – blir Kristian Lindquist, som i dagsläget är nyhetschef för svd.se.

– Nu tar vi steget fullt ut och integrerar hela nyhetsorganisationen. Därmed skapar vi möjligheter att ytterligare utveckla och vässa vår journalistik i båda kanalerna. Vi lyfter nyhetsarbetet ännu en nivå, säger SvD:s chefredaktör Lena K Samuelsson i ett pressmeddelande.

Omgörningen innebär också att SvD får två nya nyhetschefer, Maria Gramer som blir chef för tidningen och Maria Janson som blir chef för webben.

I samband med detta byggs också en "agendaredaktion" som ska ansvara för egna avslöjanden, artikelserier och grävjournalistik. Chef där blir Anna Careborg, som i dag är nyhetschef.

Dante Thomsen

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt