Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag25.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

SvD slår ihop webben och pappret

Publicerad: 20 Maj 2011, 07:10
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:10

Svenska Dagbladet slår ihop webb- och pappersredaktionerna och bygger en helt ny nyhetsorganisation. Målet är att bli nyhetsledande i Sverige.


Ämnen i artikeln:

Svenska Dagbladet

Chef för den nya nyhetsredaktionen – där webbredaktörer och reportrar arbetar tillsammans – blir Kristian Lindquist, som i dagsläget är nyhetschef för svd.se.

– Nu tar vi steget fullt ut och integrerar hela nyhetsorganisationen. Därmed skapar vi möjligheter att ytterligare utveckla och vässa vår journalistik i båda kanalerna. Vi lyfter nyhetsarbetet ännu en nivå, säger SvD:s chefredaktör Lena K Samuelsson i ett pressmeddelande.

Omgörningen innebär också att SvD får två nya nyhetschefer, Maria Gramer som blir chef för tidningen och Maria Janson som blir chef för webben.

I samband med detta byggs också en "agendaredaktion" som ska ansvara för egna avslöjanden, artikelserier och grävjournalistik. Chef där blir Anna Careborg, som i dag är nyhetschef.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Svenska Dagbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.