lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

SvD släpper valkompass för unga

Publicerad: 11 maj 2022, 05:54

”Att kunna erbjuda en unik valkompass där framtidens väljare får reflektera över partiernas och sina egna åsikter hoppas jag ytterligare kan öka deras intresse för politik och samhällsfrågor”, säger Anna Careborg, chefredaktör på Svenska Dagbladet.

Foto: Liv Widell/SvD

Valkompassen Ung ska hjälpa elever och lärare i högstadiet att diskutera politik inför valet i september.

Ämnen i artikeln:

SvDSchibstedNyheter

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


I dag onsdag lanserar Svenska Dagbladet en valkompass för unga där frågorna i kompassen utgår från ungas vardag och framtid. 

Valkompassen, som går under namnet Valkompassen Ung, har tagits fram i samarbete med nyhetsbyrån TT, statsvetarprofessorn Tommy Möller och journalisten Christer Isaksson

Kompassen görs inom ramen för SvD Skola och tanken är att den ska fungera som ett stöd för elever och lärare på högstadiet i politiska diskussioner inför valet i september. Men tanken är också att den ska vara användbar för förstagångsväljare. 

– SvD Skola är extra viktigt i dessa tider med både krig i Europa och val i Sverige. Att kunna erbjuda en unik valkompass där framtidens väljare får reflektera över partiernas och sina egna åsikter hoppas jag ytterligare kan öka deras intresse för politik och samhällsfrågor, säger Anna Careborg, chefredaktör på SvD, i ett pressmeddelande. 

Nyligen har SvD släppt flertalet redaktionella satsningar inför det stundande valet. I förra veckan släpptes SvD:s ordinarie standardkompass och podden ”Politiken Frågan”. I ”Politiken Frågan”, en variant på podden ”Politiken”, ger Maggie Strömberg och Torbjörn Nilsson varje fredag svar på en lyssnarfråga. Inom en snar framtid kommer SvD även släppa tjänsten ”Vem vinner valet?” som skildrar det politiska spelet med hjälp av statistik, opinionsmätningar och prognoser. 

 

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev