Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag06.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

SvD:s vd nöjd trots intäktstappet

Publicerad: 13 Februari 2014, 06:43
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:48

Svenska Dagbladets resultat minskar med 98 procent. Trots det är vd:n Gunilla Asker tillfreds med 2013 års bokslut.


Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetSchibsted

Totalt krympte Svenska Dabladets vinst för 2013 till 1 miljon kronor, från 59 miljoner kronor året innan.

Att tidningen kan redovisa svarta siffror beror på ett starkt fjärde kvartal då tidningen redovisade ett rörelseresultat på 22 miljoner kronor.

– Det är bra att Q4-resultatet visar att de kraftfulla insatser vi gjort fått effekt. 2013 var som alla vet ytterligare ett tufft år för de flesta dagstidningar, i Sverige och utomlands. Upplagorna sjönk och vår marknad storstad morgon har totalt tappat över en miljard i printintäkter under de senaste fyra åren, säger Gunilla Asker i ett pressmeddelande.

Hon ser också positivt på att SvD tar marknadsandelar på den digitala annonsmarknaden och menar att tidningen lyckats ta en position gentemot huvudkonkurrenten DN som SvD aldrig haft i print.

– Denna framgång bygger mycket på SvD:s uppskattade journalistik, ett unikt värde som vi ska bygga vidare på. Men också på starka insatser av våra försäljningsavdelningar. Vi har en tydlig strategi som handlar om att stärka annonsaffären och att bygga en solid digital lojalitet bland våra läsare för att även framgent säkra två intäktsströmmar. Vi ser redan resultat. Vi har sålt långt flera rent digitala prenumerationer än vi hade anat. Små tal börjar bli större, säger Gunilla Asker i pressmeddelandet.

Förhoppningen är också att kunna locka nya och yngre läsare genom mobilen.

– Där är vi mycket starka.

LÄS OCKSÅ:

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetSchibsted

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.