Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Svd:s poddteam utökas med tre tjänster – och blir del av redaktionen

Publicerad: 30 november 2021, 14:42

Svenska Dagbladets poddteam växer och blir samtidigt en permanent del av redaktionen.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

Svenska Dagbladets poddteam utökas med tre tjänster. I samma veva blir de en permanent del av redaktionen.

Ämnen i artikeln:

SvDSchibstedPodme

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Tre nya tjänster tillsätts på Svenska Dagbladets poddredaktion. Framöver kommer poddverksamheten också att betraktas som Svenska Dagbladets kärnverksamhet och därmed flyttar teamet som arbetar med poddar permanent in på redaktionen.

– Det senaste årets framgångar gör satsningen självklar. Ljudformatet passar vår journalistik och lyssnarna tycks älska det vi gör, säger redaktionschef Maria Rimpi i en kommentar.

Chef över den nya poddsatssningen blir Teresa Stenler von Matérn, i dag redaktör för nyhetspodden Dagens story.

– Det känns otroligt kul att SvD satsar så här helhjärtat på podd och det är verkligen ett privilegium att få vara med och bygga den här organisationen och vara en del i gänget som ska ta podd vidare tillsammans, säger den tillträdande chefen i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Podme kärnan i Schibsteds nya poddstrategi

Utöver det tillkommer Erika Hallhagen, som de senaste åren har varit redaktör för SvD:s kulturmagasin samt Daniel Persson Mora, som varit producent för Dagens story sedan start. Dessutom tillförs en producent på projektbasis.

I Svd:s poddstall hittar lyssnarna – förutom Dagens story – även dagliga Ledarredaktionen, Politiken och dokumentärer.

Hela SvD:s poddteam utgörs i dag av Daniel Persson Mora, Teresa Stenler von Matérn, Fanny Härgestam, Erika Hallhagen, Alexandra Karlsson, och Gabriella Lahti .

Svenska Dagbladets chefredaktör Anna Careborg har tidigare sagt att ljud är viktigt för tidningen – inte minst för att nå de unga.

– Vi ser att vi når en yngre målgrupp, som önskar ta del av journalistik via ljud, genom att satsa mycket på podd, sade hon till Dagens Media i juli.

Och det är inte bara Svenska Dagbladet utan hela Schibsted som ser ljud som ett viktigt tillväxt- och satsningsområde. I somras lade mediehuset vantarna på Podme som fått en avgörande roll för att stärka positionen på podcastmarknaden.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev