lördag1 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

SvD och Novus teamar

Publicerad: 13 mars 2023, 09:04

Erik Hedtjärn, politikchef SvD Nyheter.

Foto: Stina Stjernkvist

Svenska Dagbladet och undersökningsföretaget Novus inleder ett samarbete kring politiska undersökningar.

Ämnen i artikeln:

NyheterNovusSvD

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Svenska Dagbladet och analys- och undersökningsföretaget Novus inleder ett samarbete som ska utmynna i månatliga partisympatiundersökningar, kartläggningar av svenskarnas viktigaste politiska sakfrågor samt undersökningar av hur partiledarförtroendet ser ut.

– Opinionsundersökningar är mer än bara drama, ska man vara högtravande så är det där väljarna kan uttrycka sin vilja även mellan valen. Det påverkar politikerna och är viktig information för våra läsare. Genom undersökningarna av viktigaste frågan och förtroende kan vi ge läsarna en ännu större kunskap om drivkrafterna bakom rörelserna i opinionen, säger Erik Hedtjärn, politikchef på SvD Nyheter, i ett pressmeddelande.

Novus vd, Torbjörn Sjöström, välkomnar samarbetet som han menar förbättrar nyhetsrapporteringen kring väljarnas syn på politiken och samhället.

– Det är den regelbundna återkopplingen via undersökningar och tillsammans med seriös nyhetsrapportering som är avgörande för en stark demokrati. För oss är det viktigt att man har ett nära samarbete med en bra redaktion där vi bidrar med vår expertis. Där delar SvD och Novus värderingar, säger han i en kommentar.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev