Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

SvD nyrekryterar: ”Prenumeration kan bli ännu starkare”

Publicerad: 27 augusti 2019, 07:50

Peter Edhäll kommer närmast från Alma Media.

Foto: Joakim Ståhl, SvD

Peter Edhäll blir ny chef för Business Solutions på Svenska Dagbladet. ”Prenumerationsmodellen kan bli ännu starkare”, skriver han i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvDDagspress

JVC

Julia V. Caesar


Peter Edhäll rekryteras från Alma Media, där han haft rollen som utvecklingschef med ansvar för verksamheten och affären. Totalt har han över tio års erfarenhet från mediebranschen. 

Nu blir han ny chef för Business Solutions på Svenska Dagbladet. Peter Edhäll får ansvar för affärssystemen i prenumerationsaffären, som beskrivs som strategiskt viktig för SVD. 

Karin Nilsson är marknads- och försäljningsdirektör på SVD. Hon lyfter upp Peter Edhälls tidigare erfarenheter av att jobba med prenumeration som viktiga. 

– Han har en bred affärsförståelse av prenumeration och kommer att förstärka oss på affärssidan. Han tillför också B2B-kunskap som är värdefull i uppbyggnaden av SvD Företag, skriver hon i ett pressmeddelande. 

På Svd får Peter Edhäll ansvar för tidningens affärssystem som möjliggör kampanjer, kundregister, distribution och fakturering i prenumerationsaffären.

– Svenska Dagbladet har en stark prenumerationsmodell och med rätt anpassade affärssystem kan den blir ännu starkare. Svenska Dagbladet och Schibsted ligger i framkant i digital transformation och det finns ett starkt driv och engagemang att ta sig an utmaningarna vi har framför oss. Jag ser fram emot att få bidra i det arbetet, skriver Peter Edhäll i ett pressmeddelande.

Läs mer: SvD och Börsplus går skiljda vägar 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev