Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

SvD Näringsliv värvar Toca Boca-grundaren

Publicerad: 27 oktober 2020, 09:03

Björn Jeffery ska skriva analyser om techbolagen för SvD Näringsliv.

Foto: Lars Dareberg

Toca Bocas grundare Björn Jeffery kliver in som analytiker på Svenska Dagbladets näringslivsredaktion.


Ämnen i artikeln:

Toca BocaSvD NäringslivSvenska Dagbladet

Redan idag publiceras Björn Jefferys första analys i SvD Näringsliv. Därmed tillträder han en roll som fristående analytiker i tidningen och SvD Näringsliv utökar sin bevakning av techbolagen. 

– Jag ser fram emot att bidra med analys och perspektiv kring vår tids viktigaste företag – techbolagen. Efter att ha bott i Silicon Valley under de senaste åtta åren har jag skaffat mig både egna erfarenheter och observerat hur de påverkar både sin närmiljö och resten av världen, säger Björn Jeffery, i ett pressmeddelande.

Björn Jeffery var en av grundarna till spelbolaget Toca Boca, och tillbringade då åtta år i Silicon Valley. Idag jobbar han som strategisk rådgivare och sitter i styrelsen för Acast och spelföretaget Rovio – som bland annat ligger bakom Angry Birds. Han har tidigare även jobbat på Sydsvenskan och SVT.

– Björn kommer att tillföra fler perspektiv i vår journalistik när det handlar om den nya makten – hur de bolag och tjänster som vi verkligen använder oss av i vår vardag resonerar och agerar, säger SvD Näringslivs chef Daniel Kederstedt, i pressmeddelandet.

Madeleine Nilsson

Redaktör och reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev