Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

SvD Näringsliv fortsätter anställa

Publicerad: 18 december 2019, 08:18

Sophia Sinclair blir fastanställd på SvD Näringsliv.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD

SvD fortsätter sin rekryteringsoffensiv och fastanställer nu Sophia Sinclair.


Ämnen i artikeln:

SvD Näringsliv

Sophia Sinclair kom till Svenska Dagbladet i fjol. Dessförinnan har hon arbetat på Dagens Industri, Upsala Nya Tidning och VLT.

På Svenska Dagbladet har Sophia Sinclair bland annat haft en nyckelroll i höstens granskning av influencern Isabella Löwengrips krisande bolag.

– Sophia Sinclair har bevisat sig som en otroligt skicklig journalist, som ser på näringslivsjournalistiken på ett nytt sätt. Jag är väldigt glad över att hon kommer fortsätta skriva för våra läsare. Hon får en viktig roll när vi nu tar SvD Näringsliv in i nästa decennium, säger Daniel Kederstedt, chef SvD Näringsliv.

LÄS OCKSÅ: Svenskans största satsning på tio år – här är planen

Hösten 2018 inledde Svenska Dagbladet ett arbete med att undersöka vad dagens digitala tidningsläsare ställer för krav. Som en del i det genomfördes en undersökning i vilken omkring 1 300 svenskar som i dag betalar – eller kan tänka sig att betala – för en digital prenumeration deltagit. Mot bakgrund av de resultat arbetet landade i har SvD bland annat valt att tillsätta ett tiotal nya tjänster.

– Jag är otroligt glad och stolt över att fortsätta vara en del av en redaktion med enorm kompetens och en hög ambition om att hela tiden utveckla journalistiken. Att dessutom få vara en del av och bidra till det spännande förändringsarbetet som tidningen befinner sig i just nu känns superkul, säger Sophia Sinclair i ett pressmeddelande.

Förutom Sophia Sinclair har näringslivsredaktionen nyligen rekryterat Anders Billing, Erik Wisterberg, Åsa Erlandsson och Hannes Delling.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SvD Näringsliv

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev